|
|
|
... méhviasz.
Elkészítési mód
A kókuszolajat, olivaolajat, méhviaszt és az apróra vágott növényt beletesszük egy zománcozott edénybe és 15 percen keresztűl lassú tűzön egy fakanállal folytonosan kevergetjük.
Levesszük a tűzről az edényt és másnapig hagyjuk teljesen kihűlni. Másnap újra felmelegítjük az összetevőket, majd egy tiszta géz kendőn átszűrjük... |
2019-10-04 18:33:50 |
|
|
|
|
|
|
... méhviasz.
Elkészítési mód
A kókuszolajat, olivaolajat, méhviaszt és az apróra vágott növényt beletesszük egy zománcozott edénybe és 15 percen keresztűl lassú tűzön egy fakanállal folytonosan kevergetjük.
Levesszük a tűzről az edényt és másnapig hagyjuk teljesen kihűlni. Másnap újra felmelegítjük az összetevőket, majd egy tiszta géz kendőn átszűrjük egy másik e... |
|
2019-02-10 19:24:42 |
|
|
|
|
|
|
... süssük még 10 - 15 percet.
A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a hideg tejben feloldott keményítőt és lassú tűzön főzzük. Kavargassuk folytonosan, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a vaníliaaromát. Takarjuk le fóliával és hagyjuk kihűlni. A puha vajat kavarjuk habosra és kanalanként adjuk hozzá a kihűlt kr... |
2018-11-16 14:37:17 |
|
|
|
|
|
|
... krém elkészítése: kavarjuk ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával, vagy vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, keverjük össze és lassú tűzön kezdjük főzni. Folytonosan kavargatva főzzünk sűrű krémet vigyázzunk, hogy a krém ne legyen görcsös és ne süljön oda. A vajat kavarjuk ki és kanalanként keverjük bele a kihűtött krémet.
Mielőtt összeállíta... |
|
2018-03-14 19:17:00 |
|
|
|
|
|
|
... együtt egyenletesen szétosztjuk 4 kisebb tűzálló edénybe.
A borban feloldjuk a cukrot, 5 percig főzzük.
A tojássárgáját hőálló edénybe tesszük és vízfürdőn addig főzzük folytonosan kevergetve, míg kifehéredik.
Lassan ráöntjük a forró szirupot és addig keverjük, míg besűrűsödik.
A masszát elosztjuk a gyümölcsön.
Előmelegített grillező alsó... |
|
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... grillrácsos tepsibe helyezzük, és kb 3 dl húslevet öntünk alá.
Berakjuk az előmelegített sütőbe, majd 30 perc elteltével 180 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet.
A kacsasült levével folytonosan megöntözzük, hogy ne száradjon ki, valamint pótoljuk az elpárolgott levet a maradék húslevessel.
A sütési idő, a kacsa méretétől, függően 90-120 perc.
Ha a kacsa megsült, ... |
2014-09-07 20:54:27 |
|
|
|
|
|
|
... ritkán halálos mérgezések közé tartozik, minthogy ezen szernek (különösen a jódkáliumnak és a jódtinkturának) orvosi alkalmazása igen gyakori.
Jódgyárakban, hol a munkások folytonosan klórral és brómmal meg salétromsavval keveredett jódgőzöknek vannak kitéve, a mérgezésnek úgy a heveny, mint a krónikus formája (jodismus acutus és chronicus) előfordul.
Az első ala... |
2013-01-11 14:42:46 |
|
|
|
|
|
|
... visszavett tányérjáról és paprikás cipódarabot falatozott, midőn a hal váratlanul megjelent. Hideg angolna volt.
A jogtanácsos aggodalmas arcot vágott:
- Vajon folytonosan keverték az olvasztott aszpikot, amíg a halhoz adták?
Az angolna hallgatott, mert meg volt fagyva.
Aldzsi borúsan csóválta meg a fejét, amíg nekilátott a halnak.... |
2012-01-31 12:30:34 |
|
|
|
|
|
|
... csumájával, héjával együtt addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. A fűszereket eltávolítjuk belölle, szitán átnyomjuk, és levével együtt másik edénybe tesszük. Rászórjuk a cukrot, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha elkészült beleöntjük a rumot és hagyjuk kihűlni.
Csokoládémáz
Elkészítés:
A csokoládét nagyobb darabokra vágjuk. A tejszínt ... |
2011-11-03 08:17:56 |
|
|
|
|
|
|
... fél kilónyi azon frissen őrlött mustár-lisztre. (A mustár-lisztnek azért kell frissen őröltnek lenni, mert különben keserű a liszt.) A leforrázott mustár lisztet keverjük jó fél óráig folytonosan, hogy az ereje kissé párologjon el. Miután jól elkevertük, öntsünk belé csendesen annyi hideg főtt mustot, hogy csurgós híg legyen. A mustot vegyítsük jól el a mustár liszttel és öntsük n... |
2011-08-29 16:09:21 |
|
|
|
|