Belépés
Vérehullófecskefű gyógyhatásairól
... méhviasz.

Elkészítési mód

A kókuszolajat, olivaolajat, méhviaszt és az apróra vágott növényt beletesszük egy zománcozott edénybe és 15 percen keresztűl lassú tűzön egy fakanállal folytonosan kevergetjük.

Levesszük a tűzről az edényt és másnapig hagyjuk teljesen kihűlni. Másnap újra felmelegítjük az összetevőket, majd egy tiszta géz kendőn átszűrjük...
2019-10-04 18:33:50
A vérehulló fecskefűről
... méhviasz.

Elkészítési mód
A kókuszolajat, olivaolajat, méhviaszt és az apróra vágott növényt beletesszük egy zománcozott edénybe és 15 percen keresztűl lassú tűzön egy fakanállal folytonosan kevergetjük.
Levesszük a tűzről az edényt és másnapig hagyjuk teljesen kihűlni. Másnap újra felmelegítjük az összetevőket, majd egy tiszta géz kendőn átszűrjük egy másik e...
2019-02-10 19:24:42
Kókuszcsókos, vaniliakrémes csoda
... süssük még 10 - 15 percet.

A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a hideg tejben feloldott keményítőt és lassú tűzön főzzük. Kavargassuk folytonosan, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a vaníliaaromát. Takarjuk le fóliával és hagyjuk kihűlni. A puha vajat kavarjuk habosra és kanalanként adjuk hozzá a kihűlt kr...
2018-11-16 14:37:17
Bármennyit sütök belőle, egy szempillantás alatt ...
... krém elkészítése: kavarjuk ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával, vagy vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, keverjük össze és lassú tűzön kezdjük főzni. Folytonosan kavargatva főzzünk sűrű krémet vigyázzunk, hogy a krém ne legyen görcsös és ne süljön oda. A vajat kavarjuk ki és kanalanként keverjük bele a kihűtött krémet.

Mielőtt összeállíta...
2018-03-14 19:17:00
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... együtt egyenletesen szétosztjuk 4 kisebb tűzálló edénybe.
A borban feloldjuk a cukrot, 5 percig főzzük.

A tojássárgáját hőálló edénybe tesszük és vízfürdőn addig főzzük folytonosan kevergetve, míg kifehéredik.
Lassan ráöntjük a forró szirupot és addig keverjük, míg besűrűsödik.

A masszát elosztjuk a gyümölcsön.

Előmelegített grillező alsó...
2014-11-13 12:18:50
Kacsasült cseresznyemártásban – Egy igazi ünnepi fogás
... grillrácsos tepsibe helyezzük, és kb 3 dl húslevet öntünk alá.
Berakjuk az előmelegített sütőbe, majd 30 perc elteltével 180 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet.
A kacsasült levével folytonosan megöntözzük, hogy ne száradjon ki, valamint pótoljuk az elpárolgott levet a maradék húslevessel.
A sütési idő, a kacsa méretétől, függően 90-120 perc.
Ha a kacsa megsült, ...
2014-09-07 20:54:27
A Jód - jó tudni....
... ritkán halálos mérgezések közé tartozik, minthogy ezen szernek (különösen a jódkáliumnak és a jódtinkturának) orvosi alkalmazása igen gyakori.

Jódgyárakban, hol a munkások folytonosan klórral és brómmal meg salétromsavval keveredett jódgőzöknek vannak kitéve, a mérgezésnek úgy a heveny, mint a krónikus formája (jodismus acutus és chronicus) előfordul.
Az első ala...
2013-01-11 14:42:46
szeretettel
... visszavett tányérjáról és paprikás cipódarabot falatozott, midőn a hal váratlanul megjelent. Hideg angolna volt.

A jogtanácsos aggodalmas arcot vágott:

- Vajon folytonosan keverték az olvasztott aszpikot, amíg a halhoz adták?

Az angolna hallgatott, mert meg volt fagyva.

Aldzsi borúsan csóválta meg a fejét, amíg nekilátott a halnak....
2012-01-31 12:30:34
Csokis naspolyatorta mártással
... csumájával, héjával együtt addig főzzük, amíg teljesen szét nem fő. A fűszereket eltávolítjuk belölle, szitán átnyomjuk, és levével együtt másik edénybe tesszük. Rászórjuk a cukrot, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha elkészült beleöntjük a rumot és hagyjuk kihűlni.

Csokoládémáz

Elkészítés:

A csokoládét nagyobb darabokra vágjuk. A tejszínt ...
2011-11-03 08:17:56
Mustárkészítés
... fél kilónyi azon frissen őrlött mustár-lisztre. (A mustár-lisztnek azért kell frissen őröltnek lenni, mert különben keserű a liszt.) A leforrázott mustár lisztet keverjük jó fél óráig folytonosan, hogy az ereje kissé párologjon el. Miután jól elkevertük, öntsünk belé csendesen annyi hideg főtt mustot, hogy csurgós híg legyen. A mustot vegyítsük jól el a mustár liszttel és öntsük n...
2011-08-29 16:09:21
1 2 
Címkék: vérehulló fecskefűről, szempillantás alatt, igazi ünnepi, apróra vágott, zománcozott edénybe, fakanállal folytonosan, krém elkészítése, tojássárgáját keverjük, hideg tejben, puha vajat, vajat kavarjuk, kihűtött krémet, borban feloldjuk, tojássárgáját hőálló, forró szirupot, masszát elosztjuk, előmelegített sütőbe, kacsasült levével, elpárolgott levet, maradék húslevessel, kacsa méretétől, kacsa megsült, munkások folytonosan, krónikus formája, jogtanácsos aggodalmas, olvasztott aszpikot, halhoz adták, angolna hallgatott, fűszereket eltávolítjuk, csokoládét nagyobb, mustár-lisztnek azért, leforrázott mustár, ereje kissé, mustot vegyítsük, mustár liszttel, gyógyhatásairól, mustárkészítés, jódtinkturának, salétromsavval, szempillantás, előmelegített, tojássárgáját, vaniliakrémes, felmelegítjük, naspolyatorta, hőmérsékletet, vaníliaaromát, egyenletesen, eltávolítjuk, összetevőket, csokoládémáz, kókuszolajat, kókuszcsókos, jódgyárakban, jódkáliumnak, mérgezésnek, fecskefűről, folytonosan, kanalanként, besűrűsödik,
© 2013 TVN.HU Kft.